• Hiking And History

    Baix Llobregat - BARCELONA
  • Hiking And History

    Baix Llobregat - BARCELONA
  • Hiking And History

    Baix Llobregat - BARCELONA
  • Hiking And History

    Baix Llobregat - BARCELONA
  • Hiking And History

    Baix Llobregat - BARCELONA
  • Hiking And History

    Baix Llobregat - BARCELONA
  • Hiking And History

    Baix Llobregat - BARCELONA
  • Hiking And History

    Baix Llobregat - BARCELONA

Hiking And History

Fem valdre el territori sobre la base de tots els seus recursos culturals i naturals, tangibles i intangibles. Interrelacionem i apliquem diferents disciplines, per crear serveis, productes i/o esdeveniments originals. Arts visuals, Naturalesa, Cultura, Multimèdia, Memòria històrica, Aventura, Senderisme, Esdeveniments… L’experiència convida al visitant a convertir-se en actor, satisfent les seves necessitats d’evasió, participació i interacció amb la història i cultura del territori. La força de la narració adaptada al tema i combinada amb el misteri, crea visions instantànies que generen plaure i records inoblidables. Amb les nostres rutes i experiències autoguiades pots anar per lliure amb la família, amics o grup. Nosaltres ens encarreguem d’organitzar-te la logística, et proporcionem tota la informació disponible i tenim cura de tu. Gaudeix de les vacances amb plena autonomia i llibertat.

Experiències que ofereix

  • CAMINS DE L'EXILI, Camprodon-Prats de Molló-Camprodon (ruta circular transfronterera)

    CAMINS DE L'EXILI, Camprodon-Prats de Molló-Camprodon (ruta circular transfronterera)

    Viure a Prats de Molló al peu del Coll d’Ares i passejar per la carena transfronterera que separa la Catalunya nord i la Catalunya sud em va servir d’inspiració per dissenyar “Camins de l’Exili”, un primer Itinerari Cultural localitzat entre les comarques de l’Alt Vallespir, el Ripollès i l’Alta Garrotxa basat en l’exili republicà al final de la guerra civil espanyola fugint cap a França de les tropes franquistes (1939) i l’èxode jueu durant la segona guerra mundial fugint cap a Espanya del nazisme (1940-1944). Un recorregut circular transfronterer a peu entre Camprodon i Prats de Molló de 58 quilòmetres de distància.


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


    La meva intenció com a guia de muntanya, ha estat la d’oferir a l’excursionista, un fardell informatiu que l’ajudi durant el recorregut a reviure i prendre consciència dels fets històrics que ens aporta el patrimoni vinculat als diferents paisatges culturals pels quals transcorre la ruta. Els resultats d’aquesta recerca i la orientació del Director del Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès, Sr. Antoni Llagostera, em va fer veure que l’enfoc del projecte encara que inspirat en els Camins de l’Exili, no podia ser reduccionista. Calia doncs, incorporar a l’itinerari un sentit històric en el que es tinguessin en conte altres béns materials i immaterials. És ben cert però, que he hagut de deixar de banda una bona part de la informació recopilada però no em podia allunyar de l’objectiu inicial que era fer una petita guia complementària al mapa.
    És una ruta auto-guiada circular i transfronterera de mitja muntanya de 58 km / 36 milles de distància.


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


    L’itinerari es pot fer en direcció sud-nord o nord-sud, creuant les muntanyes dels Pirineus Orientals entre les comarques catalanes del Ripollès (província de Girona) i l’Alt Vallespir (regió Llenguadoc-Rosselló).


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


    Per tenir una experiència completa recomanem el nostre paquet d’11 dies i 12 nits que inclou la ruta més 5 excursions guiades als llocs més rellevants de la zona. Per als que disposen de menys temps també tenim opcions per fer l’itinerari en 6-dies / 7-nits, 4-dies / 5-nits o 3-dies / 4-nits per als més esportistes. Pot fer la seva elecció en funció dels seus interessos, del temps disponible i del ritme de marxa que li resulti més còmode.


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


    En cada etapa trobarà excursions recomanades que pot contractar amb un guia acompanyant de muntanya (en el paquet d’11 dies i 12 nits, aquestes excursions son guiades i estan incloses en el preu). Si ho desitja també pot fer-les pel seu compte agafant dies extres. És important que tingui en compte els horaris diaris de cada etapa, els horaris de l’excursió recomanada i la seva condició física per valorar si la fa el mateix dia o bé n’hi afegeix d’extres.

    • Natura, Cultura, Esport, Enogastronomia, Salut i Benestar
    • Ripollès
    • Sèniors, Famílies, Grups d`amics
    • Tot l'any
  • FUGITS (ruta nocturna transfronterera)

    FUGITS (ruta nocturna transfronterera)

    Perseguits i fugits, el nostre objectiu és travessar la frontera (una nit).


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


    “És de nit i fa fred, estem amagats al peu de la muntanya esperant que ens vingui a recollir un passador clandestí. Caminarem de nit en silenci, amb por i amb esperança. Travessarem la frontera evitant controls i arribarem a una casa rural amiga que ens acollirà abans de continuar el nostre viatge cap a la llibertat”.


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


    Experimentarem les sensacions de travessar de nit i en forma furtiva la frontera. L’activitat es realitzarà íntegrament de nit i la durada total serà d’unes 15 hores, inclosa la presentació, travessa i pernocta. La caminada nocturna que es pot escollir (llarga o curta) és apta per a qualsevol persona amb un bon estat físicl i també per a nens acompanyats a partir de 12 anys.


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


    La informació que es dóna és mínima amb el qual es crea incertesa i fa psicològicament més dura la caminada. De fet aquest és un dels objectius de l’experiència. L’activitat (travessa i pernocta) compleix amb plenes garanties de seguretat per a tots els participants. En cas de pluja o neu no es cancel·la l’activitat, en tot cas la decisió de cancel·lació, serà sempre del passador.

    • Cultura, Esport, Enogastronomia
    • Alt Empordà
    • Joves, Sèniors, Grups d`amics
  • RECORDANT A WALTER BENJAMIN (ruta transfronterera)

    RECORDANT A WALTER BENJAMIN (ruta transfronterera)

    Agafarem el tren a Portbou i farem el canvi de frontera a Cerbère, estacions que encara mantenen la seva estètica i que ens parlen del seu passat de moviment i riquesa. Un cop a Banyuls iniciarem el camí que ens durà a Portbou travessant la frontera seguint el camí que va fer en Walter Benjamin. Experimentarem les seves esperances i angoixes abans del seu trist destí i farem petites lectures de la seva obra mentre gaudim de meravelloses vistes de Les Alberes i la mar Mediterrània.”


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


    El pas de Walter Benjamin per la població de Portbou, a l’extrem nord de la Costa Brava i lloc de frontera entre Catalunya i França, va tenir una durada de poc més de 12 hores. La seva estela, tanmateix, s’allarga fins avui.


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


     


    Aquest pensador jueu alemany (Berlín, 1892) que el 26 de setembre de 1940, va creuar la frontera franco-espanyola fugint del nazisme amb la intenció d’arribar a Portugal i embarcar cap a Amèrica, va morir en aquest petit poble de la costa catalana. Una mort silenciada pel franquisme durant dècades però que, des del restabliment de la democràcia, s’ha recuperat i dignificat.

    • Alt Empordà
    • Joves, Joves, Joves

Altres experiències i serveis relacionades

Vols formar part delprojecte Epiremed

INSCRIU-TE
Aquesta web en