• Guies de muntanya En Ruta

  Baixa Cerdanya - Lleida
 • Guies de muntanya En Ruta

  Baixa Cerdanya - Lleida
 • Guies de muntanya En Ruta

  Baixa Cerdanya - Lleida

Guies de muntanya En Ruta

Guies de muntanya En Ruta som en Lluc i la Laia, dos autònoms empresarials que ens unim per crear una empresa de guies de muntanya i esquí d’acord amb els nostres valors i compromís social. Tots dos som llicenciats en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, tècnics en esquí nòrdic, a més en Lluc és guia d’Alta Muntanya UIAGM i la Laia diplomada en magisteri Educació Física i guia de mitja muntanya i interpretadora del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

A través d’En Ruta hem estat 13 anys gestionant l’Escola d’esquí Nòrdic de Sant Joan de l’Erm i actualment gestionem l’Escola i les activitats de l’Estació d’Aransa i col·laborem amb l’estació de Guils. A part ens dediquem a la formació de futurs tècnics de mitja i alta muntanya a l’Institut de la Pobla de Segur. Treballem fent el remarcatge amb pintura dels camins del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Treballem com a guies de muntanya al Pirineu (especialment pel Pallars i la Cerdanya) i som els creadors i gestors de dues rutes autoguiades que ara fa tres anys que ja s’estan comercialitzant amb bona rebuda.

Aquestes són Lo Pallars Fer, que recórrer durant 5 etapes el Parc Natural de l’Alt Pirineu i L’Altra cara de la forca que transcórrer pel Parc Natural del Cadí Moixeró. Són dues rutes que van néixer amb la il·lusió de crear rutes de senderisme per mitja muntanya, que recorrin diverses valls pels seus camins vells. Doncs entenem que els camins vells són el fil de la memòria i recorrent-los a peu ens permeten descobrir el llegat territorial per on caminem. Les dues rutes neixen amb ganes de generar un producte turístic amb autenticitat, que promogui una sèrie de valors implícits amb els quals ens sentim molt identificats. Valors com: Promoure el senderisme com activitat física saludable que ens apropa i connecta amb la natura. Fer valdre el senderisme com a mitjà de coneixement de l’entorn i descoberta cultural, històrica i paisatgística del territori. Fomentar el senderisme com a camí per crear un turisme lent, respectuós, sostenible i amb poques aglomeracions. Contribuir a crear un turisme responsable, tot dinamitzant i diversificant l’economia local. Afavorir al manteniment dels camins vells, i per tant els posa altre cop amb valor. Ajudar a conservar el paisatge i preservar el llegat. Establir vincles de relació amb petits allotjaments, productors locals o subministradors de serveis del territori.

Rutes Autoguiades

Lo Pallars – Transcorre íntegrament pel Parc Natural de l’Alt Pirineu durant 5 etapes. Visualitzar
Camins del Cadí – Transcorre per la part més occidental del parc Natural del Cadí-Moixeró). Visualitzar

Experiències que ofereix

 • Lo Pallars Fer

  Lo Pallars Fer

  Lo Pallars Fer és una ruta de senderisme autoguiat pel Parc Natural de l’Alt Pirineu, el Parc amb més extensió de tot Catalunya que aglutina, encara, una mostra genuïna dels valors de l’alta muntanya pirinenca que cal preservar. (www.lopallarsfer.com)
  Lo Pallars Fer és una ruta de 5 etapes, que es pot realitzar d’abril a novembre. Té una distància total de 77 km. Desnivell + acumulat: 5610 m i un
  desnivell – acumulat: 5.400 m
  La ruta es pot realitzar en format estandard o slow, fent la ruta de forma més pausada.
  Lo Pallars Fer va de Llavorsí a La Guingueta d’Àneu, recorrent la Coma de Burg, el bosc de Virós, la vall Ferrera, la vall de Cardós fins a arribar a les Valls d’Àneu.
  Recorrent els seus senders podem gaudir de valls feréstegues, prats amb bestiar, profunds boscos, camins de ribera, bonics pobles, bordes, ermites, de colls amb fantàstiques vistes a les valls pallareses, a cims emblemàtics com el Monteixo o la Pica d’Estats i a grans panoràmiques al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.
  Lo Pallars Fer és una oportunitat per conèixer la diversitat dels paisatges de mitjà muntanya del Parc Natural a través dels seus camins vells, tot gaudint de la solitud dels seus camins i coneixent el meravellós llegat del Pallars i la seva gent.
  Amb la ruta oferim un detallat llibre de ruta, on es pot trobar a part del llibre de ruta una breu guia sobre el llegat per on recórrer la ruta.
  Oferim assessorament i seguiment des del darrere als nostres clients durant tot el recorregut i oferim tots els serveis que necessitin per fer del recorregut una bona experiència. Es tracta que ells siguin els protagonistes del recorregut però amb la seguretat de tenir dos guies locals al seu abast.
  Oferim la possibilitat de fer activitats complementàries com visites a productors locals i museus, ermites, tallers per tal de fer l’experiència més enriquidora i més global del territori i així col·laborar entre diferents serveis del territori.
  La idea és entendre el senderisme com una activitat transversal que ens possibiliti un coneixement més profund del territori on s’està caminant.

  • Natura, Cultura, Esport, Enogastronomia
  • Pallars Sobirà
  • Grups d`amics, Parelles, Famílies
  • 01/07/2021 - 31/10/2021
 • Camins del Cadí

  Camins del Cadí

  Camins del Cadí és una proposta de ruta a peu autoguiada de mitja muntanya que segueix els mateixos paràmetres i persegueix els mateixos objectius i valors que Lo Pallars Fer descrit anteriorment.
  La ruta té 5 etapes, i es pot realitzar de juny a octubre. Té una distància total: 77 km i un desnivell + acumulat: 3.800 m i un desnivell – acumulat: 4.200 m.
  És una ruta d’interès històric, cultural i paisatgístic que gran part del seu recorregut transcorre dins del Parc Natural del Cadí-Moixeró.
  La ruta s’inicia al peu de l’espectacular cara nord del Cadí, a la Cerdanya, i es canvia de vessant cap al Berguedà pel pas dels Gosolans, antic pas que comunicava ambdues comarques, i que ens duu als dominis de l’imponent Massís del Pedraforca.
  Aquesta ruta ens permet descobrir la Vall de la Vansa, on gaudirem intensament de petits pobles de muntanya i la seva gent que mantenen encara viva la conservació del patrimoni rural de la seva vall.
  Finalment davallem fins la plana de l’Alt Urgell, vall verda i rica en cultius, que banyada pel riu Segre i envoltada de muntanyes ens retorna a la civilització amb l’arribada a La Seu d’Urgell.

  • Natura, Cultura, Esport, Enogastronomia
  • Baixa Cerdanya
  • Parelles, Grups d`amics, Famílies
  • 01/07/2021 - 31/10/2021

Vols formar part delprojecte Epiremed

INSCRIU-TE
Aquesta web en