• Parc Natural del Cadi-Moixeró

    Berguedà - BARCELONA
  • Parc Natural del Cadi-Moixeró

    Berguedà - BARCELONA
  • Parc Natural del Cadi-Moixeró

    Berguedà - BARCELONA

Parc Natural del Cadi-Moixeró

Parc natural de muntanya, entre els 800 i els 2.649m d’alçada. A cavall de les comarques de l’Alt Urgell, el Berguedà i la Cerdanya. Inclou 17 municipis. Superfície de 41.060 hectàrees, incloent el Paratge natural d’interès nacional del Massís del Pedraforca. Declarat LIC forma part de la Xarxa europea Natura 2000. Gran biodiversitat amb hàbitats i espècies d’interès europeu, des d’hàbitats mediterrànies a eurosiberians, passant per centre-europeus. Excel·lent espai per a l’observació de la flora i fauna d’alta muntanya, amb espècies destacades com l’isard, el cabirol, el cérvol, la marta, la marmota, la llúdriga, l’àguila daurada, el trencalòs, el picot negre, el mussol pirinenc, el pelarroques, el pardal d’ala blanca, la mallerenga petita, la serp verda i groga, l’escurçó, el llangardaix verd, la salamandra, el tritó pirinenc, el tòtil, o la truita de riu entre molts altres.

Zona per a la pràctica del senderisme amb més de 450 quilòmetres de senders senyalitzats (GR, PR, SL). Infraestructures d’acollida, part d’ells adaptats per a persones amb mobilitat reduïda: centres d’interpretació, miradors, àrees recreatives, refugis. Àmplia oferta d’allotjaments al seu entorn i interior (refugis, cases de colònies, albergs, hostals, hotels, apartaments…). Zones d’escalada, bicicleta de muntanya, bicicleta de carretera, espeleologia, cavalls…….

Gran oferta cultural amb museus, vestigis històrics, ric patrimoni cultural immaterial (fires, tradicions, festes populars…), extensa oferta gastronòmica de muntanya.
El Centre del parc natural a Bagà està obert tots els dies de l’any, amb una exposició permanent, exposicions temporals, nombrós material divulgatiu en 4 idiomes (català, castellà, francès i anglès), audiovisual del parc en 5 idiomes (català, castellà, francès, anglès i alemany). Altres centres d’informació del parc natural oberts durant Setmana Santa i estiu (Bellver de Cerdanya, Castellar de n’Hug, Martinet de Cerdanya, Saldes i Tuixent), més la Casa dels Parcs dels Pirineus a La Seu d’Urgell, obert també tot l’any, i que dona informació del PN Cadí-Moixeró, PN Alt Pirineu, i en general informació de tots els parcs dels Pirineus.

Oferta d’activitats trimestrals diverses (sortides, xerrades, tallers, cursos…). Oferta d’Experiències per a conèixer la feina i els productes dels Productors Locals.

Productes turístics consolidats: Cavalls del Vent, Camí dels Bons Homes, Experiències Productors Locals, Activitats Trimestrals

Vols formar part delprojecte Epiremed

INSCRIU-TE
Aquesta web en