Som Magda i Jaume, una jove parella d’agricultors amants de la tradició, dels processos artesanals i de l’alimentació ecològica i respectuosa amb el medi ambient. Vivim en plena naturalesa en una masia del Montsec amb una mica més de 200 anys d’història. Safrà del Montsec és la nostra aportació per recuperar el cultiu de safrà a Catalunya, porta d’entrada d’aquesta delicada espècia en la Península Ibèrica.Quan comença la tardor, els primers dies d’octubre, freds i bucòlics, s’inicien amb un mantell de flors color violeta que ens transporten en el temps, a una casa familiar, a un treball manual que convida a compartir i celebrar per l’alegria de la collita … una petita i delicada flor de tardor que ens motiva a tornar a les nostres arrels … les arrels d’aquest paratge pallarès rescatades en un exclusiu producte, un safrà pur, autèntic i únic … Safrà del Montsec!

Xarcuteria amb producció artesanal d’embotits i molt més. Carnisseria amb carn ECO i de proximitat. Menjars preparats elaborats artesanalment amb ingredients de qualitat. A més a més del menú migdia que elaborem diàriament, trobaràs canelons, escudella, croquetes i piquillos, entre d’altres. Tots els plats estan elaborats per nosaltres i amb una matèria primera de gran qualitat.

Estem a Taús, un petit poble del Pirineu on produim vedella ecològica criada 100% al territori
Servim el nostre producte en lots o peces soltes.

Des de la nostra botigueta podreu comprar una gran diversitat de productes locals produïts a les terres del Solsonès.

Hi podreu trobar productes de deupometes, oli de Mig-jorn, mel de Cal Meler, xocolata d’Orovivo, sal de Cambrils, vi d’un Pam de Terra, de Tonicoll i del Celler Cooperatiu d’Artés i el vi de nous de la cooperativa 3 cadires i cafès i tes Gener, així com d’altre material editat i promogut per entitats de l’Economia Social i Solidària.

I els nostres productes frescos amb hortalisses, fruites, nyames, safrà, fruits vermells, estévia, flors comestibles i moltes coses més produïdes directament en una hectàrea de horta, amb fruiters i remeires, on també treballem en la recuperació de varietats autòctones.
Els caps de setmana també s’hi podrà trobar carn ecològica del territori. Els nostres conreus són responsables amb el medi i les persones, amb compromís i confiança. Riuverd es una cooperativa d’iniciativa social i sense ànim de lucre.

L’objectiu de Riuverd és la inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió social, realitzant tasques productives i desenvolupant itineraris formatius individualizats dins i fora de la cooperativa, parant-se per la seva incorporació al món laboral ordinari.

A la nostra agrobotiga sols venem productes de qualitat, naturals, saludables, locals i de proximitat.

Els animals de la nostra granja neixen i es crien a la nostra petita explotació sota les condicions més naturals possibles, sempre segons les premisses més estrictes de la producció ecològica certificada. A més, tanquem el cercle de la comercialització i t’oferim a casa, de primera mà, els nostres millors productes.

El nostre tret diferencial l’obtenim treballant amb la raça de porc negre Gascó. Ens fa únics i ens permet obtenir un altíssim nivell de qualitat de la carn.

La carn ecològica de porc és més gustosa:

– Alimentació saludable, condicions naturals, una raça excel·lent… Aquests són punts clau que ens permeten obtenir una carn amb un sabor inigualable.

– Que tendra! Els nostres porcs tenen espai per a caminar i accés permanent a l’aire lliure. Això afavoreix a la distribució dels greixos de la carn. Obtenim una carn més infiltrada, més tendra i molt més gustosa, que la cuina i el paladar agraeixen.

Les nostres pomes, cultivades de forma ecològica en aquesta terra rica i en un clima de muntanya, collides en el moment òptim de maduració de cada varietat, destaquen per les seves qualitats organolèptiques úniques. En aquesta petita explotació agrícola familiar, situada a Sant Llorenç de Morunys, al cor de la Vall de Lord (Solsonès) combinem, dins de la mateixa finca, l’activitat de turisme rural de l’Era d’en Bella amb l’agricultura, amb l’hort ecològic, els arbres fruiters i, des de 2013, la poma de muntanya.

La passió, des de sempre, pels arbres fruiters ens va portar a començar amb aquest cultiu i a sumar-nos, com a socis fundadors, a Biolord.

Oferim als nostres clients una experiència única com és la possibilitat de palpar “in situ” la vida a pagès i la seva activitat agrària. Tot passejant pels camps plantats de pomeres podreu contemplar els arbres en floració, la formació i creixement dels fruits o la de tenir a l’abast qualsevol poma per clavar-hi una mossegada. Des de la nostra petita finca familiar estem convençuts que la terra és vida i que cal protegir-la.

Som ecològics, no per estratègia ni perquè està de moda. Ho som perquè ens estimem la terra i, per això, la respectem.

Us oferim una gran diversitat de productes elaborats amb herbes aromàtiques conreades de forma totalment natural enmig dals prats d’Araós, petit poblet pirinenc de 40 habitants, situat a l’entrada de la Vall Ferrera, en el Pallars Sobirà.

El nostre Jardi-Parc-Camp-Plantació està situat sota l’Ermita de Sant Francesc d’Araós, dins del Parc Natural de l’Alt Prineu. A 950 metres d’altitud.

Preparem amb molta cura herbes aromàtiques per a condimentar els vostres plats, infusions saludables, productes de cosmètica natural, flors i plantes assecades i llavors per a crear el vostre propi jardí de plantes aromàtiques.Tots els nostres productes estan fets amb les nostres plantes, cultivades i recol.lectades en ecologic. Assecades en un secador natural, transformades al nostre propi obrador i sempre seguint un procés manual sense l’intervenció de cap máquina que alteri el sabor d’un producte fet com abans.

Les nostres plantes no estan ni irradiades, ni fulmigades, ni ozonitzades.

Volem compartir amb vosaltres les quotidianitats del nostre ramat de cabres pirenaiques i l’elaboració de formatges que duem a terme. Formatges artesans elaborats amb llet de les cabres que pasturen per la Vall d’Àneu.

És l’única explotació d’elaboració de formatge amb llet de cabra que hi ha al Pallars Sobirà. Les nostres cabres surten cada dia a pasturar pels prats dels voltants del poble de Gavàs, situat al bell mig dels Pirineus. Cada dia les munyim i amb la seva llet produïm el formatge serrat, el tupí i el brossat, els quals venem majoritariament a la botiga de casa nostra. Veniu a veure’ns i els podreu tastar. Fem venda directa dels nostres productes a l’explotació des del mes de març fins al desembre, tot i que les millors temporades són a la primavera i a la tardor.

Si la vall de Barcedana és una vall d’oliveres, el nostre producte estrella ha de ser, lògicament, l’oli d’oliva, un oli d’una categoria excel·lent, obtingut directament de les oliveres centenàries de la Vall, autòctones de la zona, i només mitjançant procediments mecànics i amb premsa d’esportins (fins fa ben poc, encara usàvem els rulls de pedra per moldre les olives).
Produïm un oli de gran qualitat, amb criteris d’agricultura integrada i premsat tradicional. Conserva unes propietats organolèptiques (aroma, sabor…) excepcionals, sense defectes. I amb tots els nutrients naturals que ens aporta l’oliva (polifenols, antioxidants, …).

L’oli de casa Roca es comercialitza en ampolles de quart, d’1, de 2 i de 5 litres, en envàs de plàstic, i de tres quarts de litre en ampolla de vidre.

La nostra família ha tingut cura de Casa Roca i les seves terres des de temps immemorial. I les noves generacions es preparen per a pendre el relleu mantenint la tradició i el bon fer en els productes.

De la passió per la cervesa artesana neix CTretze Pirineus, un projecte de joves emprenedors que, amb il·lusió per presentar un producte de qualitat i moguts per l’esforç diari, han tret al mercat aquesta cervesa.
Amb la nostra cervesa volem oferir un ventall més ampli de possibilitats de degustació dels productes cervesers, més enllà del que s’ha tingut fins ara, ja sigui delectant al consumidor amb les nostres varietats, oferint plaers i gustos inoblidables, o al restaurador que busca poder oferir un producte de qualitat per a poder servir juntament amb els seus àpats a tot aquell visitant que ve a gaudir del potencial que poden oferir les nostres comarques.

Amb uns objectius clars i creient que la fidelització dels nostres clients és la nostra raó de ser, generem així una autoexigència que ens diferència de la resta.

Conscients de que aquest món cerveser s’està començant a obrir camí a la nostra terra i cultura, des de la comarca del Pallars Jussà volem oferir el nostre producte amb la millor selecció de la nostra terra: aigua, malta i llúpul.

Finca i celler familiars on elaborem els nostres vins procedents d’una vinya conreada amb mètodes tradicionals i amb 15 varietts de diferents de vinya per aconseguir uns vins blancs, negres i rosats amb el millor cupatge.

En el nostre celler premsem el raïm i fermentem el most amb temperatura controlada. Seguidament el deixem reposar i envellir en botes de roure francès, americà i roure europeu, on el vi agafa els aromes terciaris. Som un celler familiar i artesà de Manàrguens que oferim vins elaborats amb procediments tradicionals.

Pernils de qualitat i 100% naturals.

Elaborats a partir de porcs alimentats amb pinso natural i farina del nostre molí. mòlta en fred i sense processos tecnològics, compost de cereals, llavors d’oleaginoses i olis 100% vegetals. Sense cap producte d’origen animal. Sense subproductes. Produïm porcs per al consum humà, garantint la qualitat durant tot el cicle de producció.

Tenim el nostre molí de pinso, on fem la mòlta dels cereals per produir tota la farina que mengen els nostres porcs per tal d’engreixar-se.

Aquest procés és fa al nostre molí construït del 1975, amb un sistema de mòlta per pressió i en fred, sense fer-hi cap altre tipus de procés tecnològic per tal d’obtindre el pinso final.

Volem remarcar que al nostre pinso NO li apliquem processos tèrmics ni de cocció, NO li afegim greixos animals, NO li afegim melasses, NO li afegim subproductes de cap tipus, NO el granulem i NO li afegim cap altre líquid que no sigui l’OLI VEGETAL.

Aquest pinso nostre, és una FARINA 100% d’Origen VEGETAL, per tal de produir una millor qualitat de carn de porc.

Aquesta millor qualitat de carn, es tradueix en un millor gust i una millor textura de la carn i del greix, amb la gran particularitat de que són una carn i un greix més rics en Àcids Grassos saludables, especialment en OLEIC, el que fa que sigui un aliment molt més saludable per a les persones que ho consumeixen.
A casa nostra ens dediquem al bestiar porcí des del 1929, i ja som la tercera generació de ramaders de la família.

En el nostre molí fem extracció en fred de l’oli de les olives de diversos productors de la comarca de la Noguera i d’alguns altres indrets. Posem molta cura en tot el procés d’elaboració per tal d’obtenir un oli de la millor qualitat. El moli d´oli Gabriel Alsina és una petita empresa familiar ubicada al poble de Castellò de Farfanya. Elaborem oli d’oliva des de fa més de 130 anys, des del 1879.

Una oferta única en plantes medicinals per conrear i els seus processats preparats per fer infusions o en píldores.
El producte estrella nutricional per a les amanides, el “Mezclum multisabor” format per fins a 14 plantes diferetns en fulles fresques i tendres, molt apreciat en el sector de la restauració i la nutrició saludable.
L’agrobotiga ofereix una selecció particular de productes alimentaris i medicinals. Pàmies Vitae és una empresa familiar que manté la tradició de la producció horticola i que des de fa uns anys ha derivat la seva activitat a la producció i comercialització de plantes medicinals i serveis de consultoria en teràpies alternatives. Disposa en l’actualitat d’una línia de producció de productes hortícoles destinada al sector de la restauració i d’una línia principal de producció de planta medicinal que comercialitza in situ i per internet.

Cerveses Perot, petit obrador situat a Penelles (La Noguera) entre Balaguer i Tàrrega, Ens va despertar la inquietud d’elaborar i consumir des de la proximitat, mantenint un producte fresc i natural. Ens mou l’objectiu de donar a conèixer de més a prop el producte i els productors. Oferim una experiència sensorial en un entorn rural, ideal per degustar i gaudir.

La filosofia de FRUCTUMcat es la realització d’una agricultura sostenible, amb criteris de producció integrada i mantenint els costums i tradicions de l’agricultura tradicional dels nostres avantpassats.
Tots els productes que oferim són de collita pròpia, (oli d’oliva verge extra, melmelades, fruites del bosc…) tot elaborat de manera artesanal i 100% naturals, sense conservants ni colorants i amb el segell de venda de proximitat. FRUCTUMcat és el projecte de Montse Mangues Tarroja, enginyeria de l’edificació que es va incorporar com a jove agricultora l’any 2015. El projecte va néixer quan ella va decidir tornar als seus orígens, les terres de Lleida, després d’estudiar i treballar durant vuit anys a la ciutat de Barcelona. Forma part d’una família d’agricultors de 4 generacions (el seu besavi, el seu avi, el seu pare i ara ella mateixa) gràcies al suport dels quals ha sigut possible quest projecte.

Celler familiar dirigit per Judit Sogas, propietària, enòloga i viticultora amb mes de 25 anys d’experiència al món del vi. Les vinyes estan als peus del Castell altmedieval de Rubió de Sols. Les nostres vinyes teen el Xarel•lo com la varietat més representativa. Destaca la diversitat de sòls que aporta matisos. El respecte per la natura i una elaboració acurada són les prioritats. Vi blanc ecològic.

Som una petita empresa familiar ubicada a la petita població d’Algerri /(Noguera). A la nostra petita carnisseria, situada al bell mig d’Algerri, hi venem la carn dels xais que criem amb molt cura, alimentats amb pastures i cereals.
Vetllem pel benestar animal durant tot el cicle de vida dels nostres xais. La carn dels nostres xais és molt gustosa i tendra.

És el resultat del procés de criança molt natural, de pasturar per amplies extensions i alimentar-se amb herbes silvestres i cereals.

Produïm formatges artesans amb la llet del nostre ramat.
Fem venda directa a l’explotació durant tot l’any. Us oferim la possibilitat de visitar la nostra explotació, especialment a l’estiu i a la tardor. Tenim un ramat de 1.000 ovelles situat en una zona alta del Pirineu. La llet és de molt bona qualitat i, de fet, analíticament és una de les més bones de l’Estat. El formatge serrat madura de sis mesos a un any per donar lloc a un producte d’alta qualitat.

Pomes i peres de l’Alta Ribagorça, de diferents varietats i totes delicioses. L’altitud idònia, la terra generosa, el sol abundós i les nits fresques d’estiu del vessant sud del Pirineu confereixen a les nostres pomes les millors característiques respecte al color, textura, sucres i complexitat aromàtica. Som un centre de referència en fructicultura a l’Alt Pirineu. A l’Observatori estudiem, des del 2009, les millors varietats comercials estrangeres i les millors varietats tradicionals de la Ribagorça Romànica.

Melmelades artesanes fetes a més de 1000m d´altitud, al cor del Pirineu de Lleida, a la Vall de Boí. Punt de venda a l’Agrobotiga del petit poble pirinenc de Barruera (Vall de Boí).
Elaborem moltes varietats de melmelades: maduixa, gerds, grosella, móra, fruits del bosc, cabell d’àngel, poma, codony, plàtan, taronja i carbassa amb taronja. Som un petit obrador artesà i familiar dedicat a l’elaboració pròpia de melmelades i conserves vegetals artesanes des de fa més de quinze anys.

Vicenç i Petit ViP és una petita cerveseria artesanal ubicada en l’antiga casa familiar a la plaça Major de Bellestar, poble situat al municipi de Montferrer i Castellbó, dins del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Seguint la tradició cervesera i sense perdre l’objectiu d’obtenir cerveses totalment artesanes, elaborem les nostres cerveses amb productes naturals, de qualitat i sobretot, amb la nostra estimable aigua del Pirineu que li aporta una considerable riquesa.
Cal remarcar que les nostres cerveses no contenen ni additius ni conservants, totes embotellades una a una, sense filtrar ni pasteuritzar, això fa que s’aconsegueixi un resultat que garanteix un sabor únic i ple de matisos, com qualsevol producte artesà.
Elaborem 5 varietats clàssiques, ViP Rossa, ViP Blat, ViP Bruna, ViP Fosca i durant l’hivern, la ViP Lager. I aquestes, estan acompanyades de les especials, ViP Set Inferns, ViP Rocs de Mitxela, dues cerveses geogràfiques plenes de riquesa com els llocs que representen. I per acabar, ens permetem jugar amb colors i gustos, amb la ViP Beermella i la ViP Lavanda com diuen els seus noms.
I a part dels ingredients necessaris per obtenir una bona cervesa, hi posem molta dedicació, estima i passió pel que fem. Un fet que donem molta importància, es que estem molt arrelats al nostre territori i estimem la terra que ens envolta, i això es veu reflectit en les nostres cerveses, alguns dels ingredients són plantes aromàtiques autòctones. Fins i tot, les nostres cerveses especials et conviden a recórrer i a defensar els camins de la nostra memòria, a conèixer els racons de la zona que envolta el nostre taller.

En la pròpia explotació ramadera Mas d’Eroles, situada al bell mig de l’Urgellet, s’elaboren amb llet crua i sencera de vaca els nostres formatges.

El control de qualitat dels nostres productes comença en el bestiar, ja que l’escamot de vaques és nostre amb el que controlem l’origen de la matèria primera.

Unes instal·lacions acurades, tant a la sala de munyir com en la formatgeria, fan que la higiene estigui present en tot el procés d’elaboració.

El mètode tradicional juntament amb tècniques i materials d’ultima generació, ens permeten controlar tots els passos per elaborar uns formatges de bondat contrastada.

Som una petita explotació ecològica amb produccions diverses i complementàries, dels cereals a la vaca de raça Brown Swiss. Som una explotació ecològica, amb registre CCPAE, on produïm patata eco, cereal d’espelta eco, cereal kamut, farratges, alfals i llet ecològica de vaques de la raça parda (Brown Swiss), seleccionada per a llet a partir de l’antiga vaca suïssa que tan abundava a les dècades de 1950 a 1970 a bona part d’Europa i als Pirineus. Aquesta és una raça molt preuada per la qualitat de la seva llet, sobretot per a ser transformada en derivats làctics (formatges, iogurts, etc.).

Formatger madurador, comerciant de vins (vins, cerveses, licors i xampanys), delicatessen, fruiteria i secció BIO per a la botiga, i després restaurant contigu, amb productes de la botiga (formatges, vins, etc.) de 50 places.
Cau dels bons vivants i dels clients desitjosos de consumir bons productes, seleccionem tots els nostres productes tan aviat com sigui possible per destacar els coneixements locals i francesos. Treballem principalment amb petits productors.

Granja familiar de cria de bestiar boví per a llet, productes lactis i formatges de llet crua, i per a vedella en venda directa.

Benvingut a la Brasserie du Mouli, la cervesa de Cambre d’Aze.
Fundada el 2020, la Brasserie du Mouli va ser creada per Ian i Angela. Hem afegit una corda al nostre arc. Tots dos som guies de muntanya i som propietaris de Mouli del Riu, Chambres et Table d’hôtes a Saint-Pierre-dels-Forcats. Sempre a punt per emprendre un nou repte, vam aprofitar una mica de temps lliure amb reclusió per afegir aquest producte a la nostra empresa. Ens hem format com a cerveser professional. Això ha ajudat a enfortir els nostres coneixements sobre l’elaboració de cervesa artesana, amb matisos britànics (per descomptat).
Es tracta de cerveses elaborades per aficionats a la muntanya a la muntanya.

Us oferim cerveses innovadores i interessants per a aquells que aprecien i tasten cerveses artesanes. També us donem la benvinguda als que esteu preparats per descobrir autèntiques cerveses artesanes. És una nova aventura, un producte nou de la regió i, per descomptat, us animem a comprar locals i consumir locals.

El meu carnisser perpetuar un saber fer ancestral, ja que afavoreixo els circuits de proximitats, la carn local. Treballo amb els productors i artesans locals de vi, vinagre, mel, formatge … També ofereixo embotits de muntanya fets  especialment per a mi. També proposo menjars preparats, principalment receptes de muntanya.

Alimentació general, assortiment de fruites i verdures, pa, celler, formatges, embotits …

Aquesta web en